Důležité!
-
PREZENČNÍ KURZ PRO POKROČILÉ !!
Hledáme účastníky do již rozběhnutého prezenčního kurzu italštiny pro pokročilé. (Jsme v učebnici Nuovissimo Progetto Italiano 2 - v Unità 5). Kurz se bude konat v ÚTERÝ od 16:30 hodin v učebně v centru Plzně. TĚŠÍME SE NA NOVÉ ZÁJEMCE! :-) Arrivederci! kontakt: hedvika.santoroZAVINÁČitalstinaplzen.cz ...
-
Školní rok 2024-2025 Prezenční/ON-LINE
Zápis do KURZŮ ITALŠTINY v zimním semestru 2024-2025 je již MOŽNÝ. Kurzy budou probíhat prezenčně/ ON-LINE formou. Pro podrobnější informace, kontaktujte: Hedvika SANTORO 777-593-046; popř. emailem:...
-
ZIMNÍ SEMESTR ZÁŘÍ 2019 - ČERVEN 2020
Školní rok 2019-2020 již začal - ZÁPISY do kurzů stále probíhají - s REZERVACÍ posledních míst neváhejte! – kontaktujte vyučující – Hedvika Santoro – viz "Kontakty". ITALŠTINA - mírně pokročilí - ČTVRTEK od 18:00 - 19:30 h - jsou ještě volná místa; úroveň - přítomný, minulý čas (passato...
-
ITALIANO - Italština pro ZAČÁTEČNÍKY - září 2018
Od září 2018 nabízíme KURZY PRO ZAČÁTEČNÍKY či "ITALŠTINA PRO falešné ZAČÁTEČNÍKY" a MNOHO DALŠÍCH! Na viděnou se těší : - Hedvika Santoro: vždy v PONDĚLÍ od 16:40h (90 minut) - Kateřina Štroblová: vždy v ÚTERÝ od 16:30/18:00 h (90 minut) MÍSTO: učebna v centru Plzně (detaily: prosím kontaktujte...
Hledat
Přihlášení uživatele
Kdo je online
Právě přítomno: 177 hostů a žádný člen
Kulturní akce
Společnost nabízí spolupráci též ostatním organizacím se zájmem o italskou kulturu a ráda přivítá na své půdě osobnosti italského kulturního života, jako tomu bylo v červnu 2007, kdy nás navštívila Paola Nobili z Boloňské univerzity, nebo v červnu 2008 při organizaci kulturní akce pořádané Městskou plzeňskou knihovnou, která v rámci programu představení evropských zemí zařadila též Itálii. Společnost zajistila hudební doprovod ve spolupráci s Plzeňskou konzervatoří a tři různorodé přednášky na literární témata, jakož i účast šéfredaktora italského deníku La Gazzetta dello Sport, Daniele Redaelliho. V červnu 2009 přivítala plzeňská pobočka Společnosti přátel Itálie Jana Kříže, který prožil řadu let v Toskánsku a prezentoval toskánskou Maremmu a svou povídkovou knížku věnovanou této oblasti.
Dvakrát ročně, vždy v prosinci a v červnu, pořádá Společnost pro své členy i ostatní zájemce Italský kulturní večer, který se koná vždy v jedné z plzeňských italských restaurací, aby účastníci mohli během programu ochutnávat italské speciality, pohovořit mezi sebou či seznámit se s Italy trvale žijícími na Plzeňsku.
V minulosti zazněly během večera lidové, populární či operní písně a árie, které přednesli buď studenti Plzeňské konzervatoře nebo Pedagogické fakulty Západočeské univerzity nebo členové místní italské komunity.
V programu večera se objevuje pozvánka do světa literatury a kinematografie, která chce motivovat členy k četbě italských originálů a seznámit s moderní filmovou produkcí. Někdy je zařazena ukázka vtipných překladů z italštiny, které studenti během roku vytvořili.
Ke slovu se může dostat každý, kdo by chtěl vyprávět o svých italských zážitcích nebo seznámit ostatní s nějakým italským fenoménem, v poslední době to byla například tematika značkových italských automobilů a motocyklů, Řím, San Marino, Sardinie, Milán, Aquileia, Umberto Eco nebo italská renesance a Leonardo da Vinci. V roce 2012-13 jsme se věnovali charakteristice italských ostrovů a přípravám na italskou svatbu.
Zajímavosti
-
Ponte Morandi - Omaggio della Ferrari
Ponte Morandi - l'omaggio della Scuderia Ferrari alle vittime del crollo... Per saperne di più, leggi qua...
-
Adriano Celentano
Oggi, il 6 gennaio 2018, il nostro pensiero va in Via Gluck....a fare tanti auguri a Adriano Celentano che compie 80 anni... Per leggerne di più, clicca qui...
Recepty
-
Culingiones - ricetta
CULINGIONES = CULURGIONES (pasta sarda) Ingredienti per 6 persone: Pasta: farina 00 g 200 - farina di grano duro g 200 - sale Ripieno e condimento: pecorino salato g 500 più un po' per condire -...
-
Un piatto siciliano
PASTA ALLA NORMA ricetta originale – cucina SICILIANA: Dosi per: 4 persone Tempo di preparazione: 20 minuti Tempo di cottura: 40 minuti Tempo totale: 60 minuti La pasta alla Norma, di origine...